Cover Image for Skradin Cup 2024

Skradin Cup 2024

Скрадін, Хорватія

Скрадін Кап 2024 як це було!

Вже пройшли перші емоції після завершення прекрасного тижня регати SkradinCup який організувала компанія Istion. Тому хочемо поділитися як це було.

Містечко Скрадін знаходиться досить далеко від моря вверх по річці Крка зразу біля входу в однойменний національний парк з своїми відомими водопадами.

Регата SkradinCup організовувалась вперше, але вона відбулася на дуже високому рівні. Окрім самих змагань там також було багато конкурсів які дали можливість представити свою команду з різних сторін.

Наприклад на представлені образу команди, наша команда вирішила виступити у національних стоях (вишиванках). Або під час конкурсу куховарення ми приготували український борщ з чорним хлібом і салом з часничком.

У неділю всі учасники регати вийшли у відкрите море (близько 10 миль по руслу річки) і там нам дали старт першого етапу змагань. Але нажаль вітер скис, і у повний штиль етап скоротили,і перенесли його трошки далі, у те місце де дув вітер. Дали повторний старт і ми завершили наш етап біля Konoba Opat що знаходиться у на острові Корнаті що належить до однойменного національного парку. У цей день ми прийшли 4-ми.

У понеділок старт був за вітром і весь маршрут ішов курсом фордевінд. На жаль наш старт був не дуже успішним, але ми змогли сантиметр за сантиметром наздогнати основну групу і випередити її. Цей етап змагань тривав напружених 3 години. На фініш ми прийшли першими, але з урахуванням гендікапу (коефіцієнт в залежності від параметрів човна) ми зайняли 3-є місце у цей день. Ночівля відбулася у національному парку Телащиця на буях. Фантастичний захід сонця і нагородження у Konoba Kršovica.

У третій день змагань ми мали мати перехід до острова Капріє. Перехід мав відбуватися проти вітру, тому мала б бути цікаві змагання з елементами лавірування проти вітру. Але погодні умови змінилися вітер задув до 30 вузлів, а вночі мав прилетіти ураган до 40 вузлів. Тому організатори відмінили змагання у цей день, щоб не витрачати час на змагання, всі човни пішли під двигунами і з допомогою вітрил. Змагань у цей день не було але поборотися з стихією нам все одно довелося і це був теж дуже хороший досвід.

У четвертий день змагань нам зробили 2-ва етапи до міста Прімоштен де і мали закінчитись змагання. У першому етапі ми дуже вдало стартували і досить швидко відірвалися від групи переслідувачів і впевнено фінішували першими. Навіть гендікап не поміг конкурентам нас наздогнати. впевнене перше місце. У другому етапі старт видався не таким вдалим, але ми досить швидко обійшли основну групу і вчіпилися за лідера. До фініша ми майже наздогнали його, але нам бракнуло трохи часу. Тому заслужене 2-ге місце.

Після підрахунку очків за всі етапи ми отримали почесне 2-ге місце. Від літерів нас віддаляло тільки одне очко.

Хочемо подякувати всім командам які брали участь у цій регаті. А саме командам з Румунії, Ізраіля, Хорватії, Бельгії, Латвії. А особливо хочемо подякувати грецькій і хорватські команді компанії Іstion за організацію прекрасної регати.

Наступного року обов'язково організуємо команду знову.

Хто ми

Ми - компанія, що створює доступний і комфорний, креативний і незабутній відпочинок на яхті для українців. Ми хочемо показати українцям що відпочинок на яхті це круто і доступно.

Ласкаво просимо до нашого гурту любителів яхтингу! Наші тури об'єднують людей які люблять актвний відпочинок, адже у наших турах ви знайдете захоплюючі пригоди, щирі емоціі, вражаючі краєвиди, незабутні враженя. Після наших турів у вас завжди будуть історії про які буде приємно згадати. Приєднуйтесь до нас, а ми обіцяємо неймовірне плавання, хороші спогади та дещицю загадковості.


Детальніше